Lieron Fotografie

Twee mafketels bij elkaar

Beagles zijn over het algemeen stronteigenwijze honden, ga jij rechts dan gaan zij links. Dat maakt het hondenras wel interessant als ik voor mezelf spreek want dat betekend dat je moet levelen met een Beagle , het kost tijd heel veel tijd voordat een Beagle dat gene doet wat jij van een Beagle verlangt.

Zoey & Jorkie in het bos ( juli 2020 )

Wie zijn de twee mafketels

Zoey geb. 30-04-2013  ( Beagle links ) Jorkie geb. 08-03-2008 ( Beagle rechts ) zijn twee mafketels bij elkaar. Met de nodige beagle streken doen ze je elke keer weer verbazen, en doen ze datgene dat je niet zou verwachten en dat maakt het Beagle ras juist interessant en levendig.

Jorkie was in juni 2012 bij ons komen wonen , na de tijd verstreek kwamen we erachter dat hij beter af was met een maatje. In juni 2014 hebben we Zoey erbij genomen, het duo “mafketel” was een feit. Echter moest de hiërarchie destijds nog wel bepaald worden want wie is dan de baas. Na een aantal conflicten onderling was het eigenlijk wel duidelijk dat Zoey (teefje) de baas was, dit tot ongenoegen van Jorkie maar ja hij moest het er maar mee doen. In de jaren er na hebben ze een hele hechte band opgebouwd en konden ze eigenlijk niet meer zonder elkaar.

Jorkie & Zoey in de sneeuw ( februari 2021 )

De twee mafketels als foto modellen

Door de jaren heen zijn er veel foto’s van beide Beagles gemaakt, en dit ging in de regel eigenlijk wel redelijk goed. Soms wilde ze echt niet maar over het algemeen lukte het aardig.

De hemel is twee honden rijker 28-05-2021

Op 28 mei 2021 hebben we beide beagles moeten laten inslapen, in april 2021 werd er borstkanker geconstateerd bij Zoey (toen slechts 7 jaar oud), met uitzaaiingen naar de lymfeklieren. Hier was tot ons grote verdriet niets meer aan te doen. Jorkie had het in de dagen ervoor al opgegeven, het schijnt dat honden het aanvoelen als het niet goed gaat met de ander. Hij wist blijkbaar al dat Zoey zou gaan en wilde niet alleen achterblijven, hij dronk en at al dagen niet meer. In goed overleg met de dierenarts is er voor gekozen om ze beide te laten inslapen. Jorkie was op dat moment 13 jaar oud, Zoey is op 2 dagen na net geen acht geworden, in het geval van Zoey is dat veel te jong om te gaan. Jorkie & Zoey blijven voor altijd in ons hart, en we zijn hun dankbaar voor alle liefde die ze ons gegeven hebben.

Laat een reactie achter

© 2024 Lieron Fotografie

Thema door Anders Norén